Gemeente Rijssen-Holten

Ruim 13.000 LED lichtbronnen vervangen sinds 2014

In 2014 heeft Lebaa-Lighting 300 stuks LED retrofit geleverd voor het industrieterrein Plaagslagen in de gemeente Rijssen-Holten. De hogedruk natrium lichtbronnen zijn vervangen door led. De armaturen zijn hergebruikt.

As we work to create light for others, we naturally light our own way

Wim Haase, beleidsmedewerker bij de gemeente Rijssen-Holten en verantwoordelijk voor de openbare verlichting, ervaart de samenwerking met Lebaa als positief. “Lebaa speelt goed in op de behoefte aan maatwerk die leeft in de markt. Wij wilden een goede, energiezuinige en dimbare retrofit oplossing voor onze SON-T. De armaturen waren nog goed dus die kunnen nog een hele tijd mee. We wilden alleen de lichtbronnen vervangen. Lebaa-Lighting heeft met ons meegedacht en een uitstekende oplossing geboden. We hebben zelfs een betere lichtspreiding en besparen meer dan 50% energie.”

Dat Lebaa een jong bedrijf is daar is Haase zich van bewust. “Ik wist dat Lebaa relatief nieuw op de markt is en daarom heb ik eerst een technische man naar hun product laten kijken. Die man was onder de indruk van de kwaliteit. Dat geeft vertrouwen. Want ik ga niet zomaar met elke partij in zee, de verlichting moet wel een hele tijd mee.” Maar niet alleen de kwaliteit van het product, ook de samenwerking met Bagdes Eksen ging plezierig. Haase: “Het was een prettige samenwerking met Bagdes. Hij heeft veel technische kennis, geeft goede uitleg over zijn producten en komt zijn afspraken na.”

Wim Haase

beleidsmedewerker bij de gemeente Rijssen-Holten