K19

Duurzaam en tijdloos design

Paaltoparmatuur K19 is afgeleid van het K17 armatuur. De led lichtbron is zo geplaatst dat lichthinder voor verkeer en lichtvervuiling zoveel mogelijk wordt beperkt met behoud van een optimale lichtopbrengst. De K19 is geschikt als verlichting voor onder meer fietspaden, parkeerterreinen, pleinen en woonwijken. De Kruijter heeft de K19 met L1 optiek gemeten en zij hebben als eerste in Nederland Lebaa-Lighting voor dit armatuur, een UGR-buiten certificaat toegekend. UGR-buiten waarde staat voor Unified Glare Rating. Hiermee wordt aangegeven in hoeverre een verlichting belastend is. De K19 scoort dus ook op dit onderdeel uitzonderlijk goed. Het paaltoparmatuur is waterdicht en slagvast (IK09).

Productsheet K19

L

Tot wel 153lm/watt op systeemvermogen

L

Aluminium bovenkap

L

Lumenoutput: 500-4500 Lm

L

Standaard met CLO en Dimmer

L

3/4K ( 2200/2700/amber/groen/RGBW op aanvraag)

L

10 jaar productgarantie

Toepassingen

PLEINEN EN PARKEN

WOONWIJKEN

FIETS EN VOETPADEN

WINKELSTRATEN

Certificering

Lebaa-Lighting uit Nijverdal heeft als leverancier van ledverlichting voor de Openbare Ruimte, het eerste UGR-buiten certificaat van de Kruijter Public Lighting ontvangen. De Kruijter heeft de K19 met L1 optiek gemeten en zij hebben als eerste in Nederland, Lebaa-Lighting voor dit armatuur, een UGR-buiten certificaat toegekend

UGR-buiten waarde staat voor Unified Glare Rating. Hiermee wordt aangegeven in hoeverre een verlichting belastend is; dat wil zeggen in hoeverre er sprake is van verblinding of lichthinder. Hoe hoger de UGR-waarde is, des te hoger de kans op verblinding, en des te meer hinder u dus ervaart in het verkeer.

Alle lichtberekeningen voor het openbaar gebied maken gebruik van een zogenoemd CEN-rekenraster en verblinding wordt bepaald door een waarnemer die zich in de lengterichting van het profiel beweegt. Dit is dan ook het uitgangspunt voor deze nieuwe UGR-buiten methode voor het bepalen van verblinding.

Het paaltoparmatuur K19 van Lebaa-Lighting heeft met dit UGR-buiten certificaat nog meer voordelen die van belang zijn bij het kiezen van dit LED-armatuur voor de Openbare Ruimte in uw Gemeente.

We are Lebaa.
Creators of urban lighting.