Duurzame en energiezuinige lichtoplossingen voor de openbare ruimte

Lebaa-Lighting is sinds 2010 actief in de markt van openbare verlichting. Wij leveren duurzame en energiezuinige lichtoplossingen voor de openbare ruimte. Door continue te innoveren zijn wij altijd in staat armaturen te leveren met state-of-art techniek. Doordat we zelf in Nijverdal assembleren en ontwerpen en onze onderdelen separaat inkopen, kunnen we onze kwaliteit waarborgen en een maatwerk product leveren. Ook op het gebied van nieuwe smartsystemen hebben we niet stil gezeten. Onze armaturen kunnen worden voorzien van slimme verlichtingsoplossingen, die door ons zelf zijn ontwikkeld. Dit biedt u als beheerder volledige zeggenschap en controle over uw eigen systeem.

Samen werken we aan duurzaamheid en Social Return on Investment

Uit onderzoek van Binnenlands Bestuur blijkt dat de energietransitie de grootste uitdaging is voor Nederlandse gemeenten. Samen kunnen we kijken hoe we dit kunnen aanpakken. Hierbij letten we vooral op duurzaamheid, energieverbruik en licht waar licht ook echt nodig is. Vermijd lichthinder en zorg dat bewoners baat hebben bij woonwijkverlichting. Ook rekening houden met natuur en omgeving, bijvoorbeeld vleermuisvriendelijke verlichting. Met een goed verlichtingsplan, juiste optieken/lenzen en gebruik van duurzame onderdelen komen de klimaatdoelen dichterbij. Onze armaturen zijn modulair opgebouwd, waardoor ook eventuele reparaties/onderhoud in de toekomst makkelijker en voordeliger zijn te realiseren. Maar ook het eventueel later upgraden, bijvoorbeeld met Smartsystemen, behoort tot de mogelijkheden.
Ook houden we rekening met het sociaal ondernemerschap, ook wel SROI (Social Return on Investment) genoemd. Bij de assemblage van onze goederen maken we ook gebruik van arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Als een lamp of armatuur stuk is kopen we een nieuwe om deze te vervangen. Het oude armatuur gooien wij weg. Dat moet anders! En dat kán anders.
Steeds meer bedrijven en overheden erkennen het belang van duurzaam ondernemen. In veel sectoren verschuift de focus van het traditionele productiemodel (maken – gebruiken – weggooien) naar een circulaire economie om zo veel mogelijk materialen na gebruik terug te nemen in de productiekringloop. Daardoor blijven producten en materialen lang optimaal benut. Ons gehele bedrijf wordt verwarmd door een warmtepompinstallatie en maken we gebruik van zonnepanelen op ons dak die ons hele bedrijf voorziet van energie.