De Wood collectie.
De duurzame oplossing
voor openbare verlichting

De Shark Wood is het eerste 100% massief houten armatuur in de Wood collectie en combineert natuurlijke materialen en hoogwaardige LED-technologie in een tijdloos, minimalistisch ontwerp. Gelet op duurzaamheid worden geen chemische materialen zoals lijm gebruikt. Het armatuur van het model Shark Wood wordt geheel gemaakt van één enkele houten balk. Ondanks de lijmvrije constructie is de LED-technologie volledig geïntegreerd.

Door het gebruik van speciale LED’s is er zo min mogelijk warmteopbouw in het armatuur, wat resulteert in een hoge lumen-watt verhouding tot 185lm/Watt bij 3000K. Hierdoor verbruiken de armaturen in de Wood collectie 20% minder energie in vergelijking met traditionele LED-verlichting.

Voordelen van de Wood collectie

Producten van hout kunnen nagenoeg klimaatneutraal geproduceerd worden

Hout kan milieuvriendelijk worden afgevoerd of gerecycled

Ons hout heeft een levensduur van meer dan 40 jaar

20% minder energieverbruik in vergelijking met andere LED-armaturen

Ons hout is gecertificeerd

Minstens 50% minder CO2 uitstoot t.o.v. een aluminium armatuur

Duurzaamheid opnieuw gedefinieerd.
Een 100% houten armatuur, de eerste in zijn soort.

Duurzaamheid opnieuw gedefinieerd. Een 100% houten armatuur, de eerste in zijn soort.

Duurzaam geproduceerd in Nederland

De massief houten armaturen zijn gemaakt volgens Europese normen en worden in Nederland geproduceerd. Zo kunnen we compromisloos de kwaliteit waarborgen. Voor de zekerheid behandelen we het hout uitsluitend met biologische middelen, waardoor er geen problemen ontstaan met de recycling van ons hout. We gebruiken alleen gecertificeerd hout van de beste kwaliteit.

Certificering

Het doel en de uitdaging van de FSC-standaard is om te zorgen voor een ecologisch duurzame, sociaal gunstig en economisch levensvatbaar beheer van bossen wereldwijd

Ons hout heeft een Cradle to Cradle® certificering. Cradle to Cradle® beschrijft het gebruik van materialen in continue cyclus. Alle componenten van een product worden, ofwel in biologische kringlopen gebruikt als nieuwe grondstoffen, ofwel in technische cycli.

Het Nordic Ecolabel is het staatskeurmerk van de Scandinavische landen. Het keurmerk is in 1989 bedacht door de ministers van deze landen om consumenten milieubewuster te maken en producten en diensten duurzamer te laten worden. Het Nordic Ecolabel is vergelijkbaar met het Milieukeur in Nederland.

Shark Wood

Leaf Wood

Binnenkort verwacht

Spot Wood

Binnenkort verwacht

K22 Wood

Binnenkort verwacht

Ons hout

Het hout dat we gebruiken voor onze Wood collectie armaturen heeft natuurlijke eigenschappen die ervoor zorgen dat rotting, houtaantastende schimmels en insecten geen kans krijgen. De natuurlijke duurzaamheid van het hout bij buitengebruik is dus meer dan 40 jaar. We gebruiken alleen hout uit gecertificeerde duurzame bosbouw.

Zero Waste is ons doel.

Upcycling

Alle houtresten die ontstaan tijdens het productieproces worden verwerkt in hoogwaardige MDF-panelen en vinden zo een nieuwe bestemming als bouwmateriaal en meubels.

Duurzaamheid

Op alle vlakken letten we op duurzaamheid. Te beginnen bij de oorsprong van ons hout, hergebruik van restjes, plasticvrij verpakkingsmateriaal en CO2-neutrale verzending.

Extra informatie?

Wilt u meer informatie over onze duurzame verlichtingsoplossingen of heeft u professioneel advies nodig bij uw project? Dan zien we uw aanvraag graag tegemoet en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.